Wie of wat wil jij beïnvloeden!
12 mei 2015 
1 min. leestijd

Wie of wat wil jij beïnvloeden!

Deze blog gaat over beïnvloeden. Behalve je stem en je lichaamstaal, heeft ook je kleding heel veel invloed op je omgeving. Heb je bijvoorbeeld een moeilijk gesprek te voeren. Trek dan iets van roze aan en je gesprek verloopt gemakkelijker. Probeer het maar eens uit.

Uitstraling!
Als baby ben je puur en ongedwongen. Van nature weet je ook hoe je papa en mama kunt beïnvloeden! Met een lach, met een traan, en natuurlijk heel lief zijn!

baby
Uitstraling zegt niets over hoe mooi je bent! Uitstraling is een kwestie van communicatie en presentatie. Wil je een verpletterende indruk maken? Bekommer je dan niet om wat je zegt maar hoe je het zegt. Meer invloed en overtuiging met je stemgeluid.

Laatst was ik bij een workshop van Pacelle van Goethem. Zij schreef het boek, IJs verkopen aan Eskimo’s. Zij heeft 6 jaar lang onderzocht hoe beïnvloeding werkt. Als je van alles wat hebt: autoriteit, vriend en voorbeeld, dan is je invloed het grootst.

Overtuiging
Hoe gaat overtuiging in zijn werk? Wat geeft ons invloed en overtuigingskracht? Hoe kan het dat sommige mensen meer voor elkaar krijgen dan anderen en dat niet altijd het beste plan wint.
3 tips uit de bestseller IJs verkopen aan Eskimo’s van Pacelle:

• meer charisma en autoriteit uitstralen
Denk aan Obama, Thacher of Ivo Opstelten. Gebruik je lage stem. Een lage stem gebruik je vanzelf als je iets meent. En iemand die zijn stem in de laagte gebruikt nemen we veel serieuzer en ervaren we als een autoriteit. Oefen eens op de fiets of in de auto. Pas maar eens toe in de vergadering. Ik heb nog een punt voor de rondvraag….

• meer sympathie wekken, meer een vriend zijn
Denk aan Bill Clinton, Linda de Mol of Mathijs van Nieuwkerk. Zoek naar overeenkomsten. Wij stemmen eerder in met iemand die op ons lijkt of iets met ons gemeen heeft. Wees geïnteresseerd en onderzoek wat je gemeen hebt. Er is natuurlijk altijd iets… Ook in Amsterdam gestudeerd?

• meer cool en een voorbeeld zijn
Relativeer! Ook wel eens goeiesmorgens gezegd toen debiteuren , crediteuren op TV waren! Iemand die we als voorbeeld zien, die we cool vinden, geloven we en volgen we. Hoe word je een voorbeeld? Door je situatie, je plan en vooral jezelf te relativeren. Stop met keurig je best doen. Kom maar op met je originele ideeën en onaangepast gedrag!

Koninklijk gedrag!
Een koning gedraagt en beweegt als een koning, langzaam en statig, als een autoriteit. Een knecht daarentegen is meestal gejaagd en wil alles in orde hebben van wat hem/haar is opgedragen (een vriend willen zijn). Wil je meer aanzien? Gedraag je als een koning of koningin!

Over de schrijver
Sinds november 2002 actief met Power of Image. Gestart met enthousiasme en iedereen was mijn klant. Sinds 2015 help ik coaches en zzp-ers die te weinig klanten hebben met het bevorderen van hun zichtbaarheid zodat potentiële klanten zien hoe goed ze zijn. Hoe ga je je onderscheiden tussen de steeds groter groeiende groep van coaches en zzp-ers. De meeste coaches zijn altijd bezig met de klant en vergeten vaak zichzelf. Daar kan ik verandering in aan brengen.
Reactie plaatsen