Zichtbaar worden voor je klant!
Lees dan dit gratis E-book

kleur

Trends najaar/winter 2019

Het scala van de Pantone Herfst/Winter 2019 trendkleuren is prachtig, met rijke herfstrood tinten en lichtere, zachtere kleuren die de meesten niet voor dit seizoen zouden verwachten. De mode waarbij deze kleuren worden gebruikt, zal een opmerkelijke indruk maken, variërend van het warme en kruidige Chili Pepper van de catwalks van de New York Fashion Week tot de koele en tot nadenken stemmende kleur blauw Galaxy Blue, die zowel bij New York als London Fashion Week te zien was.

Volgens Leatrice Eiseman, de Executive Director van het Pantone Color Institute, hebben de herfsttrends 2019 van Pantone alles te maken met rijke kleuren, elk een statement makende kleur op zichzelf zijn, maar tegelijkertijd goed te combineren zijn met de rest om warmte en harmonie te creëren. Ze beschreef het kleuraanbod van de komende seizoenen dan ook als ‘een verfijnde, maar gedurfde verzameling kleuren’, met een hoge dosis zelfvertrouwen en empowerment.

Chili Pepper is een spannende rode kleur die is gekozen om je gevoel voor schoonheid te stimuleren op dezelfde manier als chilipeper dat doet met je smaakpapillen. Elk seizoen heeft een rode kleur in het trendkleurenpalet, voor Herfst/Winter 2019 is dat  het levendige Chili Pepper.

Biking Red is een onverwacht diepe kleur bordeauxrood die zich ontpopt tot het perfecte ontmoetingspunt van warmte en diepte. Deze Pantone Herfst 2019-kleur is de visuele definitie van een krachtig sterke kleur die gemakkelijk als hoofd- of accentkleur kan dienen.

Rocky Road is de belichaming van rijk bruin. Het is een aardse, zoete en heerlijke donkerbruine kleur die heel goed draagbaar is en bijna elke huidkleur flatteert. De kleur is ook uitstekend te combineren met de andere kleuren in het palet.

Fruit Dove is een levendige roze kleur die niet gemakkelijk te negeren maar ook niet te overweldigend is door zijn helderheid. Dit is de roze kleur waarvan gezegd wordt dat deze ‘net genoeg’ is, ongeacht waar of hoe deze wordt gedragen. Een perfecte kleur, te omschrijven als ‘een extravert roze’, Fruit Dove werd dan ook veel gezien tijdens de New York Fashion Week.

Sugar Almond is een zoet, rokerig bruin. De kleur is lichter dan de typische bruine kleur, gemengd met warmte die het een aantrekkelijk en zoet beeld geeft. Deze appetijtelijke lichtbruine kleur zag er geweldig uit op de catwalks in New York.

Dark Cheddar heeft een scherpte die de heldere kleur alleen accentueert. Dark Cheddar is niet zo donker als het klinkt, maar is de perfecte samensmelting van geel en oranje tot een leuke maar warme kleur. Er is nogal wat oranje te zien in de Herfst 2019 modetrends, maar elk van hen, zoals Dark Cheddar, is erg leuk.

Galaxy Blue is indrukwekkend, helder en interessant. Dit is een kleur van bedachtzaamheid en interpretatie van een eindeloos blauw dat al onze levens op de een of andere manier heeft beïnvloed. De kleur van een niet te verwaarlozen deel van elk leven op aarde, we hebben het allemaal gezien en erover gemijmerd, en nu kunnen we hem dragen.

Bluestone is de kleur van comfort en ernst. De kleur is een zachte vleug blauw die stilletjes overgaat in een koele en bijna neutrale kleur. Het is buitengewoon, een licht, opzettelijk gewassen soort blauw

Orange Tiger is een feloranje dat leeft in zijn levendigheid. De energie die van deze Pantone Herfst 2019-kleur komt, is voelbaar en wordt door het Pantone-team omschreven als onverschrokken. De glans van deze kleur is imponerend maar niet schreeuwerig, waardoor dit een mooie accentkleur wordt voor degenen die deze willen opnemen in hun garderobe, maar niet als hoofdkleur. Voor degenen die er helemaal voor willen gaan, Orange Tiger is helder, maar niet overdreven.

Eden Van de verschillende beschikbare kleuren woudgroen is Eden de levendigste en biedt de perfecte selectie van rijk groen voor je herfst- en wintergarderobe. Dit is het ideale groen als je een diepe kleur groen wilt, en is absoluut een aanvulling is op de Pantone Herfst 2019 kleurentrends.
Pantone’s Herfst/Winter 2019-2020 klassiekers 

Van het totale aantal kleuren dat Pantone aanbeveelt voor Herfst/Winter 2019 en die worden beschouwd als ‘klassiekers’, zijn vier klassieke kleuren van elke modeweek, waarvan Evening Blue zowel in New York als in Londen te zien was. We worden getrakteerd op zachte, lichte kleuren die rustgevend en chic zijn, onverwacht heldere kleuren die zeker emoties en verbeelding oproepen wanneer je ze ziet en later onvermijdelijk zijn als je je eigen look creëert.

Vanilla Custard is een rustig en zacht witachtig beige. Deze Pantone Herfst 2019 kleur is de perfecte lichte kleur voor het complementeren van al die chique outfits die een zacht in plaats van een krachtig wit vereisen. Of het nu een jurk of een shirt, een sjaal of een broek is, Vanilla Custard is de perfecte kleur.

Evening Blue Een rijk, diepblauw is altijd een chique kleuroptie. Evening Blue is de nieuwe blauwe kleur van zelfvertrouwen. Zoals de naam al aangeeft, wordt de diepte van deze kleur toegeschreven aan het wonder van de nachtelijke hemel die we allemaal elke nacht waarnemen.

Paloma wordt door Pantone omschreven als pretentieloos en toch elegant, maar het meest verbazingwekkende deel van de omschrijving zegt eenvoudig: ‘Paloma is duurzaam’. De eenvoud van de twee woorden is net zo cool als de grijstint zelf. Paloma is een zachte, zachte grijze kleur die een perfecte aanvulling is op de klassieke Pantone-kleuren voor de aankomende herfstkleurentrends.

Guacamole is een levendig groen dat amusant en licht is. Guacamole past perfect in de huidige hausse van de avocado en net zo energiek als de beste kleuren groen. Guacamole paste geweldig bij de energieke sfeer van New York Fashion Week.

 

Met dank aan Elisabeth Kaempffer van www.professionalpresentation.nl

Zij maakt altijd het mooiste overzicht van Pantone in combinatie met de prachtige voorbeelden.

 

Combineren kan je leren, 7 tips!

De meeste vrouwen vinden combineren  moeilijk

Uit onderzoek onder ambitieuze vrouwelijke ondernemers blijkt dat 76% van de vrouwen het lastig vindt om elke dag weer nieuwe combinaties te maken uit haar eigen kast. Leek mij een mooie aanleiding om hier een blog over te schrijven.

Want echt, het is te leren!

Kleur in de kledingkast

Kleur in de kledingkast

De tips om optimaal te combineren:

 1. Kies voor een aantal goede basis kledingstukken in je kast, en met basis bedoel ik effen kleding dus zonder print. Deze zijn het beste en makkelijkst te combineren.
 2. Als je thuis komt met een nieuw kledingstuk probeer deze dan gelijk op minimaal 3 verschillende manieren te combineren. Leg de combinatie uit op de grond/op je bed en maak er een foto van, voor jezelf, zodat je het terug kunt zoeken als je inspiratie nodig hebt.
 3. Doe eens een nagellak op (’s avonds) en probeer vanuit die kleur een nieuwe combinatie uit je eigen kast te maken. Kijk welke kleding mooi past bij je nagellak en verras jezelf!
 4. Koop eens een gekleurde maillot/panty of een met een print. Duik je kast in en maak vanuit hier een andere combinatie dan dat je normaliter doet.
 5. Kijk goed om je heen (op straat of op je werk), wie vind jij er fantastisch uitzien? En kijk of je dingen af en toe kunt kopiëren. Maak het uiteraard wel iets van jou, want het is belangrijk dat jij je eigen stijl durft te laten zien, alleen dan ga je stralen en opvallen.
 6. Download de app ‘What to Wear’, hier heb je dagelijks inspiratie voor nieuwe combinaties! Of kijk in de MyColorPassport app bij inspiration (als je een kleuradvies hiermee heb gedaan bij mij, dan krijg je die app) Natuurlijk hoef je het niet klakkeloos te kopiëren maar het kan je wel op ideeën brengen voor een compleet nieuwe look.
 7.  Combineren is een kwestie van DOEN en DURVEN! Dus prik eens een half uurtje voor jezelf en geef jezelf de opdracht om nieuwe combinaties uit je eigen kast te maken. Maak er foto’s van en creëer zo je eigen inspiratie.

Een MyColorPassport advies aanvragen kan hier

Wat is jouw lievelingskleur!

Mijn lievelingskleur is turquoise. Dat zal je wel opgemerkt hebben in mijn facebookpagina. Heb je mijn nieuwe website al gezien? Ook turquoise. Waarom turquoise? Deze kleur maakt me blij, positief en energiek.

De steen Turquoise, is voor mij een heel waardevolle steen, die echt bij me past. Ik draag hem vooral in mijn ringen of een kleine ketting.  Naar de kleur kijken werkt al voor mij.

Wat doet deze kleur met je en wat wordt er over gezegd op internet:

  • Turquoise ligt in de kleurencirkel tussen blauw en groen en wordt beschouwd als de poort naar ons spirituele bewustzijn. Het is een heel ontspannende kleur, die heldere gedachten geeft en onze intuïtie bevordert. De Indianen geloven sterk in de beschermende kracht ervan en gebruiken de stenen in hun sieraden. Te veel turquoise maakt ons analytisch, pietluttig en egocentrisch. Met te weinig worden we heimelijk en mogelijk zelfs paranoïde. De complementaire kleur van turquoise is scharlaken, dus als uw combinatie te veel ‘niet van deze wereld turquoise’ bevat, kunt u overwegen om wat meer scharlaken in uw leven te brengen.
  • Is een heel verkoelende kleur, die helpt bij ontstekingen en de temperatuur en een hoge bloeddruk naar beneden haalt. Het versterkt het immuunsysteem, vooral als het gaat om virale of bacteriële infecties en klachten die met stress te maken hebben. Vanwege de ligging tussen het hart en keelchakra heeft het invloed op beide, waardoor problemen in de borstkas, ademmoeilijkheden en astmatisch klachten kunnen worden aangepakt. Het beïnvloedt tevens de teelballen, de milt, de nieren en het lymfatisch systeem.
  • Een evenwichtige hoeveelheid turkoois maakt u kalm, vredig en ontspannen, met een helder hoofd en zonder last van emoties. Te veel turquoise resulteert in een overactieve geest, wat uw hele leven bepaalt. Te weinig maakt dat u geheimzinnig wordt en niet meer weet welke kant u op moet; u kunt paranoïde worden.

kleurenwiel

 

 • Is een kleur van genezende krachten. Het is tevens veranderlijk, heeft aanpassingsvermogen, het zoekt, verfrist, is rusteloos en zeer actief. Deze kleur heeft een tweeslachtig karakter, omdat het een combinatie van groen en blauw is. Daarom kan deze kleur zowel rustgevend als stimulerend werken.
 • Kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Werkt inzicht gevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.
 • beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, kram opheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.
 • Is enthousiast, sprankelt en creatief, is speels, jeugdig, ruimdenkend en communicatief, inspireert, staat open voor nieuwe mogelijkheden.
 • Een zeer efficiënte genezer, biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt. Naar verluid verandert hij van kleur om te waarschuwen als er ontrouw dreigt.
 • Bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het Derde Oog geplaatst versterkt het de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft het oude geloften en verboden op, en laat het de Ziel zichzelf meer dan ooit uiten. Het verkent vorige levens en laat zien hoe uw ‘lot’ tot stand komt en hoe de creatie ervan afhangt van wat u op elk moment doet.
 • Is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog* verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Het schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt Turquoise de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Als promotor van zelfverwezenlijking helpt Turquoise bij creatieve oplossingen van problemen en kalmeert het de zenuwen als u in het openbaar moet spreken.
 • Is een versterkende steen. Het heft een martelaarshouding of zelfsabotage op. Op het geestelijke vlak zorgt Turquoise voor innerlijke kalmte en alertheid, en bevordert het creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert Turquoise stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde.
 • Is fysiek een uitstekende steen bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Het beschermt onder andere tegen invloeden van buiten en tegen vervuilende stoffen in de atmosfeer.
 • Versterkt de meridianen* van het lichaam en de verfijnde energievelden. Het stimuleert de fysieke en geestelijke immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen (staar). Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.

Dat is nogal wat hé!

En wat is jouw lievelingskleur?