Zichtbaar worden voor je klant!
Lees dan dit gratis E-book

kleur

Combineren kan je leren, 7 tips!

De meeste vrouwen vinden combineren  moeilijk

Uit onderzoek onder ambitieuze vrouwelijke ondernemers blijkt dat 76% van de vrouwen het lastig vindt om elke dag weer nieuwe combinaties te maken uit haar eigen kast. Leek mij een mooie aanleiding om hier een blog over te schrijven.

Want echt, het is te leren!

Kleur in de kledingkast

Kleur in de kledingkast

De tips om optimaal te combineren:

 1. Kies voor een aantal goede basis kledingstukken in je kast, en met basis bedoel ik effen kleding dus zonder print. Deze zijn het beste en makkelijkst te combineren.
 2. Als je thuis komt met een nieuw kledingstuk probeer deze dan gelijk op minimaal 3 verschillende manieren te combineren. Leg de combinatie uit op de grond/op je bed en maak er een foto van, voor jezelf, zodat je het terug kunt zoeken als je inspiratie nodig hebt.
 3. Doe eens een nagellak op (’s avonds) en probeer vanuit die kleur een nieuwe combinatie uit je eigen kast te maken. Kijk welke kleding mooi past bij je nagellak en verras jezelf!
 4. Koop eens een gekleurde maillot/panty of een met een print. Duik je kast in en maak vanuit hier een andere combinatie dan dat je normaliter doet.
 5. Kijk goed om je heen (op straat of op je werk), wie vind jij er fantastisch uitzien? En kijk of je dingen af en toe kunt kopiëren. Maak het uiteraard wel iets van jou, want het is belangrijk dat jij je eigen stijl durft te laten zien, alleen dan ga je stralen en opvallen.
 6. Download de app ‘What to Wear’, hier heb je dagelijks inspiratie voor nieuwe combinaties! Of kijk in de MyColorPassport app bij inspiration (als je een kleuradvies hiermee heb gedaan bij mij, dan krijg je die app) Natuurlijk hoef je het niet klakkeloos te kopiëren maar het kan je wel op ideeën brengen voor een compleet nieuwe look.
 7.  Combineren is een kwestie van DOEN en DURVEN! Dus prik eens een half uurtje voor jezelf en geef jezelf de opdracht om nieuwe combinaties uit je eigen kast te maken. Maak er foto’s van en creëer zo je eigen inspiratie.

Een MyColorPassport advies aanvragen kan hier

Wat is jouw lievelingskleur!

Mijn lievelingskleur is turquoise. Dat zal je wel opgemerkt hebben in mijn facebookpagina. Heb je mijn nieuwe website al gezien? Ook turquoise. Waarom turquoise? Deze kleur maakt me blij, positief en energiek.

De steen Turquoise, is voor mij een heel waardevolle steen, die echt bij me past. Ik draag hem vooral in mijn ringen of een kleine ketting.  Naar de kleur kijken werkt al voor mij.

Wat doet deze kleur met je en wat wordt er over gezegd op internet:

  • Turquoise ligt in de kleurencirkel tussen blauw en groen en wordt beschouwd als de poort naar ons spirituele bewustzijn. Het is een heel ontspannende kleur, die heldere gedachten geeft en onze intuïtie bevordert. De Indianen geloven sterk in de beschermende kracht ervan en gebruiken de stenen in hun sieraden. Te veel turquoise maakt ons analytisch, pietluttig en egocentrisch. Met te weinig worden we heimelijk en mogelijk zelfs paranoïde. De complementaire kleur van turquoise is scharlaken, dus als uw combinatie te veel ‘niet van deze wereld turquoise’ bevat, kunt u overwegen om wat meer scharlaken in uw leven te brengen.
  • Is een heel verkoelende kleur, die helpt bij ontstekingen en de temperatuur en een hoge bloeddruk naar beneden haalt. Het versterkt het immuunsysteem, vooral als het gaat om virale of bacteriële infecties en klachten die met stress te maken hebben. Vanwege de ligging tussen het hart en keelchakra heeft het invloed op beide, waardoor problemen in de borstkas, ademmoeilijkheden en astmatisch klachten kunnen worden aangepakt. Het beïnvloedt tevens de teelballen, de milt, de nieren en het lymfatisch systeem.
  • Een evenwichtige hoeveelheid turkoois maakt u kalm, vredig en ontspannen, met een helder hoofd en zonder last van emoties. Te veel turquoise resulteert in een overactieve geest, wat uw hele leven bepaalt. Te weinig maakt dat u geheimzinnig wordt en niet meer weet welke kant u op moet; u kunt paranoïde worden.

kleurenwiel

 

 • Is een kleur van genezende krachten. Het is tevens veranderlijk, heeft aanpassingsvermogen, het zoekt, verfrist, is rusteloos en zeer actief. Deze kleur heeft een tweeslachtig karakter, omdat het een combinatie van groen en blauw is. Daarom kan deze kleur zowel rustgevend als stimulerend werken.
 • Kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Werkt inzicht gevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.
 • beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, kram opheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.
 • Is enthousiast, sprankelt en creatief, is speels, jeugdig, ruimdenkend en communicatief, inspireert, staat open voor nieuwe mogelijkheden.
 • Een zeer efficiënte genezer, biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt. Naar verluid verandert hij van kleur om te waarschuwen als er ontrouw dreigt.
 • Bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het Derde Oog geplaatst versterkt het de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft het oude geloften en verboden op, en laat het de Ziel zichzelf meer dan ooit uiten. Het verkent vorige levens en laat zien hoe uw ‘lot’ tot stand komt en hoe de creatie ervan afhangt van wat u op elk moment doet.
 • Is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog* verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Het schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt Turquoise de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Als promotor van zelfverwezenlijking helpt Turquoise bij creatieve oplossingen van problemen en kalmeert het de zenuwen als u in het openbaar moet spreken.
 • Is een versterkende steen. Het heft een martelaarshouding of zelfsabotage op. Op het geestelijke vlak zorgt Turquoise voor innerlijke kalmte en alertheid, en bevordert het creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert Turquoise stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde.
 • Is fysiek een uitstekende steen bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Het beschermt onder andere tegen invloeden van buiten en tegen vervuilende stoffen in de atmosfeer.
 • Versterkt de meridianen* van het lichaam en de verfijnde energievelden. Het stimuleert de fysieke en geestelijke immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen (staar). Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.

Dat is nogal wat hé!

En wat is jouw lievelingskleur?