Wat is jouw lievelingskleur!
02 december 2015 
in kleur
3 min. leestijd

Wat is jouw lievelingskleur!

Mijn lievelingskleur is turquoise. Dat zal je wel opgemerkt hebben in mijn facebookpagina. Heb je mijn nieuwe website al gezien? Ook turquoise. Waarom turquoise? Deze kleur maakt me blij, positief en energiek.

De steen Turquoise, is voor mij een heel waardevolle steen, die echt bij me past. Ik draag hem vooral in mijn ringen of een kleine ketting.  Naar de kleur kijken werkt al voor mij.

Wat doet deze kleur met je en wat wordt er over gezegd op internet:

  • Turquoise ligt in de kleurencirkel tussen blauw en groen en wordt beschouwd als de poort naar ons spirituele bewustzijn. Het is een heel ontspannende kleur, die heldere gedachten geeft en onze intuïtie bevordert. De Indianen geloven sterk in de beschermende kracht ervan en gebruiken de stenen in hun sieraden. Te veel turquoise maakt ons analytisch, pietluttig en egocentrisch. Met te weinig worden we heimelijk en mogelijk zelfs paranoïde. De complementaire kleur van turquoise is scharlaken, dus als uw combinatie te veel ‘niet van deze wereld turquoise’ bevat, kunt u overwegen om wat meer scharlaken in uw leven te brengen.
  • Is een heel verkoelende kleur, die helpt bij ontstekingen en de temperatuur en een hoge bloeddruk naar beneden haalt. Het versterkt het immuunsysteem, vooral als het gaat om virale of bacteriële infecties en klachten die met stress te maken hebben. Vanwege de ligging tussen het hart en keelchakra heeft het invloed op beide, waardoor problemen in de borstkas, ademmoeilijkheden en astmatisch klachten kunnen worden aangepakt. Het beïnvloedt tevens de teelballen, de milt, de nieren en het lymfatisch systeem.
  • Een evenwichtige hoeveelheid turkoois maakt u kalm, vredig en ontspannen, met een helder hoofd en zonder last van emoties. Te veel turquoise resulteert in een overactieve geest, wat uw hele leven bepaalt. Te weinig maakt dat u geheimzinnig wordt en niet meer weet welke kant u op moet; u kunt paranoïde worden.

kleurenwiel

 

 • Is een kleur van genezende krachten. Het is tevens veranderlijk, heeft aanpassingsvermogen, het zoekt, verfrist, is rusteloos en zeer actief. Deze kleur heeft een tweeslachtig karakter, omdat het een combinatie van groen en blauw is. Daarom kan deze kleur zowel rustgevend als stimulerend werken.
 • Kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen. Werkt inzicht gevend en laat zien dat je verantwoordelijk bent voor je eigen geluk en gaat hierdoor een slachtofferhouding en zelfdestructief gedrag tegen. Het bevordert creativiteit bij het oplossen van problemen, empathie en (romantische) liefde.
 • beschermt tegen negatieve energie, straling, invloeden en stoffen van buitenaf, werkt zuiverend en brengt de chakra’s in balans. Fysiek werkt de steen pijnstillend, kram opheffend, ontstekingsremmend en ontgiftend. Het ondersteunt de opname van voedingsstoffen en heeft een positieve werking op reuma, jicht, maag, de ogen, het immuunsysteem en virusinfecties.
 • Is enthousiast, sprankelt en creatief, is speels, jeugdig, ruimdenkend en communicatief, inspireert, staat open voor nieuwe mogelijkheden.
 • Een zeer efficiënte genezer, biedt troost aan de geest en welzijn aan het lichaam. Deze beschermende steen wordt al sinds mensenheugenis als talisman gebruikt. Naar verluid verandert hij van kleur om te waarschuwen als er ontrouw dreigt.
 • Bevordert spirituele afstemming op en communicatie met de fysieke en spirituele werelden. Op het Derde Oog geplaatst versterkt het de intuïtie en meditatie. Op het keelchakra heft het oude geloften en verboden op, en laat het de Ziel zichzelf meer dan ooit uiten. Het verkent vorige levens en laat zien hoe uw ‘lot’ tot stand komt en hoe de creatie ervan afhangt van wat u op elk moment doet.
 • Is een zuiverende steen die negatieve energie verdrijft, elektromagnetische smog* verwijdert en tegen milieuvervuiling beschermt. Het schept evenwicht in alle chakra’s, brengt ze op één lijn met de verfijnde lichamen en stemt af op het fysieke niveau van het spirituele. In het traditionele denken verenigt Turquoise de aarde en de lucht en brengt mannelijke en vrouwelijke energieën bij elkaar. Deze steen zorgt voor empathie en evenwicht. Als promotor van zelfverwezenlijking helpt Turquoise bij creatieve oplossingen van problemen en kalmeert het de zenuwen als u in het openbaar moet spreken.
 • Is een versterkende steen. Het heft een martelaarshouding of zelfsabotage op. Op het geestelijke vlak zorgt Turquoise voor innerlijke kalmte en alertheid, en bevordert het creatieve expressie. Emotioneel stabiliseert Turquoise stemmingswisselingen en stimuleert het romantische liefde.
 • Is fysiek een uitstekende steen bij uitputting, depressie of paniekaanvallen. Het beschermt onder andere tegen invloeden van buiten en tegen vervuilende stoffen in de atmosfeer.
 • Versterkt de meridianen* van het lichaam en de verfijnde energievelden. Het stimuleert de fysieke en geestelijke immuunsystemen, herstelt weefsels, ondersteunt de opname van voedingsstoffen, is goed tegen vervuiling en virusinfecties en geneest het hele lichaam, vooral de ogen (staar). Het kristal neutraliseert overmatige verzuring en is heilzaam in geval van jicht en reumatiek. Het remt ontstekingen, ontgift en verlicht krampen en pijn.

Dat is nogal wat hé!

En wat is jouw lievelingskleur?

 

Over de schrijver
Sinds november 2002 actief met Power of Image. Gestart met enthousiasme en iedereen was mijn klant. Sinds 2015 help ik coaches en zzp-ers die te weinig klanten hebben met het bevorderen van hun zichtbaarheid zodat potentiële klanten zien hoe goed ze zijn. Hoe ga je je onderscheiden tussen de steeds groter groeiende groep van coaches en zzp-ers. De meeste coaches zijn altijd bezig met de klant en vergeten vaak zichzelf. Daar kan ik verandering in aan brengen.
Reactie plaatsen