9 Tips voor een duurzame kledingkast
08 februari 2018 
1 min. leestijd

9 Tips voor een duurzame kledingkast

  1. Koop bewust kleding en draag ze ook. Velen van ons hebben een kast met kleren, maar draagt slechts 50% daarvan.
  2. Koop tijdloze kleding. Kleding die niet aan trends onderhevig zijn mag je heel lang dragen, als je tenminste voor een goede kwaliteit kiest.
  3. Ruim je kledingkast op en breng wat je niet draagt naar de kringloopwinkel of verkoop ze op marktplaats. Er zijn genoeg mensen die dol zijn op vintage kleding, tassen en schoenen.
  4. Kleding wassen kost heel veel water en energie. Was daarom met een volle wasmachine en zorg voor een zo laag mogelijke temperatuur. Je kleding buiten hangen om op te frissen is een uitstekende manier om het milieu te sparen.
  5. Gebruik je droger zo min mogelijk. Hang het liever buiten als het weer het toelaat. Katoen krimpt zo wie zo in de droger, en mooie stoffen zoals wol en zijde doe je toch ook liever niet in de droger. Of stel je was uit tot wanneer het goed weer is om je was buiten te hangen.
  6. Kleding die op is of kapot mag je in de recyclebakken doen die de gemeente in je dorp of stad heeft geplaatst. Tegenwoordig kan men veel meer recyclen dan vroeger. Dus niet in je grijze container.
  7. Als je nieuwe kleding koopt, kijk dan op het label waar het gemaakt is en van wat voor materiaal. Kies als het even kan voor biologisch katoen of bamboe. Ik heb bamboesokken en ze zitten heerlijk en zijn lekker zacht. De HEMA verkoopt biologische katoenen sokken.
  8. Tweede hands kopen is hot. Ga zelf naar de kringloopwinkel en koop daar iets moois voor weinig.
  9. Er zijn ook bedrijven die kleding verhuren, je denkt dan aan pakken en galajurken die je maar 1 x draagt. Tegenwoordig is het zelfs mogelijk om een spijkerbroek huren/leasen o.a. bij MUD jeans. Er zijn ook hier en daar kledingbiebs (Alkmaar, Middelburg, Amsterdam, Antwerpen en Hasselt)  opgericht waar je net als met boeken, kleding kunt lenen.

Tot slot! Laat je adviseren door een kleur- en stijlcoach. Zo weet jij precies waar je op moet letten als je iets nieuws nodig hebt. Of wat er nog ontbreekt in je kledingkast.

Heb jij hulp nodig! Bel of mail me dan. In een gesprek ontdekken we samen wat ik voor jou kan doen!

Over de schrijver
Sinds november 2002 actief met Power of Image. Gestart met enthousiasme en iedereen was mijn klant. Sinds 2015 help ik coaches en zzp-ers die te weinig klanten hebben met het bevorderen van hun zichtbaarheid zodat potentiële klanten zien hoe goed ze zijn. Hoe ga je je onderscheiden tussen de steeds groter groeiende groep van coaches en zzp-ers. De meeste coaches zijn altijd bezig met de klant en vergeten vaak zichzelf. Daar kan ik verandering in aan brengen.
Reactie plaatsen